Winkelketen Pom Pom failliet

Winkelketen Pom Pom, bekend van de kledingmerken Pom Pom, Silke en Portland, is op 11 maart failliet verklaard. Dat is eind vorige week bevestigd door curator Peter Ingwersen uit Haarlem, meldt het Reformatorisch Dagblad. Vijf van de negen winkels zijn per direct gesloten.

Volgens het RD betreft het de vestigingen in Barneveld, Staphorst, Rijssen, Katwijk en Gouda. De winkels in Sliedrecht, Werkendam, Kampen en Ridderkerk blijven in ieder geval tot Pasen open. „Daar houden we uitverkoop”, aldus een woordvoerster. Door het faillissement van Pom Pom raken 32 medewerkers hun baan kwijt. Het bedrijf deed daarnaast nog zaken met vijf consulentes. De curator doet nog onderzoek naar de oorzaak van het faillissement. Er word ook gekeken naar mogelijkheden voor een doorstart.

Het faillissement is aangevraagd door de twee aandeelhouders van Pom Pom, onder wie ontwerpster Sytske Tibboel. Zij zette begin jaren 90 de kinderkledinglijn Pom Pom in de markt. Aanvankelijk had zij veel succes met een internationaal netwerk van consulentes, dat de kleding via zogeheten homeparty’s verkocht.

De laatste jaren kwam het accent op een groeiend aantal fysieke winkels in de Nederlandse biblebelt te liggen. Deze winkels hebben de naam Portland op de gevel staan. De twee jongste filialen, in Sliedrecht en Rijssen, werden pas in de tweede helft van 2014 geopend.

Pom Pom

Aanbevolen artikelen
0