Wie zien we op de kleine fabriek?

Dit jaar trapt de kleine fabriek het beursseizoen van de kindermodebranche af. De organisatie omschrijft de Amsterdamse beurs, die op 8 en 9 januari plaatsvindt, als ‘verrassend internationaal’. “Professionals komen uit heel Europa, maar bijvoorbeeld ook uit Rusland, Japan, de Verenigde Staten en Australië speciaal naar Amsterdam om hier als eerste de coolste kindermodemerken te spotten. Amsterdam ligt niet alleen gunstig in geografisch opzicht, we zijn ook nog steeds een bron van inspiratie, zeker voor de internationale creative community”, zegt Sabine Heideveld namens de beurs.

Internationaal

“Het aanbod op MARKET by kleine fabriek is trouwens al even internationaal. Uit IJsland komt bijvoorbeeld het kindermodelabel Iglo+Indi, dat kindermode met duurzame materialen en prachtige, handgemaakte illustraties maakt. Scandinavië is als altijd goed vertegenwoordigd op MARKET. Denk aan het sportieve hummel, het ambachtelijke schoenenmerk Angulus en Nordic-style kids labels als Knast by Knutter, Popupshop, Petit by Sofie Schnoor, het androgyne The Fifth Child Clothing en natuurlijk Molo Kids en MarMar Copenhagen uit Denemarken”, aldus Heideveld. “De Britten zijn als altijd van de partij, met onder andere de coole ‘gender neutral’ kindermode van Shapes of Things en Cribstar, baby & kids knitwear label The Bonniemob en Turtledove London’s organic collection. Frankrijk levert weer een smaakvolle bijdrage. Bijvoorbeeld met Zadig & Voltaire, Little Eleven Paris, Leoca Paris en 3 Pommes uit Normandië. Ook tussen de schoenen zijn er veel Franse namen, zoals sneakermerken Veja en Faguo, de cute regenlaarsjes van Boxbo en EZPZ voor de allerkleinsten.”

Thuiswedstrijd

“Dat Nederland een ijzersterk kindermodeland is weten onze buitenlandse collega’s overigens ook maar al te goed”, zegt Heideveld. “Op MARKET by kleine fabriek komt alles en iedereen ieder seizoen weer samen. Grote Nederlandse namen als Anne-Claire Petit, met haar iconische, gehaakte speeltjes en accessoires, de wereldberoemde houten ‘kabouterplankjes’ van Kapla en natuurlijk de kindermodelabels Non, Mees, Indian Bleujeans, Moodstreet, HAAS, Noeser, Barts, Bergstein, Z8, Tygo & Vito en Petrol. Maar er zijn ook veel nieuwere namen te ontdekken, zoals Gosoaky, met coole regenkleding voor kids, of Little Indians en Mies & Co voor onze ‘mini hipsters’. En dat is nog lang niet alles. Kijk op de website van de kleine fabriek voor een volledige lijst van aanbieders. Daar kunnen retailers ook zelf hun favorietenlijstje samenstellen.”

kleine-fabriekmarket1

 

 

Aanbevolen artikelen
0