Nieuw beursinitiatief: WFC Just Kidz

World Fashion Centre Amsterdam lanceert eind januari in samenwerking met Ruben Worms een nieuwe kindermodebeurs in de WFC Beursplaza – mits er genoeg animo is vanuit de markt. De beurs draagt de naam ‘WFC Just Kidz’ en zal plaats gaan vinden op zondag 28 en maandag 29 januari 2018. Met WFC Just Kidz wil de organisatie in het gat springen dat MARKET by kleine fabriek heeft achtergelaten. “De branche heeft nog altijd behoefte aan een fysiek platform in Nederland. Wij grijpen deze kans”, aldus event manager Mike Cats.

Helemaal nieuw is het evenement niet; WFC Just Kidz draaide tussen 2007 en 2010 in het WFC. Is het concept wezenlijk veranderd? “In principe niet”, zegt Cats. “WFC Just Kidz is een echte basic-beurs. Alle aandacht gaat uit naar de nieuwe collecties. Het beursconcept is open en toegankelijk. Bezoekers hoeven geen entreegeld te betalen en de parkeerkosten zijn gereduceerd. Bovendien zal er een looproute gecreëerd worden, zodat inkopers bij alle stands een kijkje kunnen nemen.”

Toegankelijk

“Exposanten krijgen het eveneens gemakkelijk”, aldus mede-organisator Ruben Worms. “We werken met stands die volledig klaarstaan. Leveranciers hebben er geen omkijken naar. Daarnaast zijn er grote banners die aangeven waar elke exposant te vinden is. De standprijzen zijn zeer schappelijk; een stuk lager dan de tarieven die MARKET by kleine fabriek hanteerde. We zijn absoluut toegankelijk voor leveranciers met een kleine portemonnee.”

Tussenstand

Hoe staat het met de aanmeldingen? “Ondertussen hebben zo’n dertig leveranciers zich ingeschreven. Een enkeling voor een stand van zestig vierkante meter, een aantal voor een kleine stand van vijftien vierkante meter. Daarnaast heb ik al heel wat toezeggingen gekregen. Veelal van voormalig Just Kidz-exposanten. Als zij zich uiteindelijk inschrijven, dan kunnen we op een mooie kindermodebeurs rekenen.”

Aanbevolen artikelen
0