Veel internationale merken op Pitti Bimbo

Pitti BimboVan 21 tot en met 23 januari 2016 heet Pitti Bimbo meer dan 6700 inkopers en ongeveer tienduizend bezoekers welkom in Fortezza da Basso in Florence. “We zetten een record voor internationaliteit”, zegt de organisatie. “ruim 46 procent van de 445 collecties op onze beurs in internationaal. We presenteren een compleet overzicht van het universum van de kindermode, en –lifestyle.”

De aanwezige merken variëren van klassiek-elegante labels, tot edgy collecties in de Apartment-sectie en bruisende, creatieve experimenten van het nieuwe KidsFiZZ concept lab. Er zijn eco-fairtrade labels in de pop-up store van EcoEthic en sportieve brands bij de afdeling Sport Generation, welke deze editie bij de urban atmosferen van het concept SuperStreet aanschuift.

Enkele highlights zijn volgens de organisatie Guess kids en Levi’s die hun nieuwe wintercollecties presenteren, Allesssandro Dell’Acqua die zijn allereerste kindercollectie toont en terugkeer van Miss Blumarine, een iconishc kindermodemerk. Bovendien betrekt de Mafrat Group een beursoppervlakte van maar liefst vierhonderd vierkante meter om zijn nieuwe Quore Factory Stores-concept te tonen.

Dynamisch
“Alles wordt gepresenteerd in een dynamische setting die enerzijds zakelijk, en anderzijds entertaining is”, zegt de organisatie. “Er is ruimte voor zakelijke gesprekken, maar ook voor ontspanning en inspiratie.” Zo presenteert organiseert Pitti diverse, korte workshops waarbij onderwerpen als commerciële communicatie, e-commercie en de nieuwste trends van winter 2016/2017 aan bod komen.”

I Love My Dog
Bijzonder is het charity project dat Pitti Bimbo in samenwerking met Alessandro Enriquez, oprichter van het ‘hondenkledingmerk’, I Love My Dog initieerde. “Verschillende designers personaliseerden jassen en jacks voor honden. Het zijn echte I Love My Dog-cult items geworden die op de beurs gepresenteerd worden. De opbrengsten van de verkoop van de items gaan naar een project dat therapie met huisdieren stimuleert, in het Meyer kinderziekenhuis in Florence.

Aanbevolen artikelen
0