Van den Broek BV 100 jaar en Hofleverancier

Van den Broek BV 100 jaar en Hofleverancier

In mei 2022 bestond het Rotterdamse textielbedrijf Van den Broek BV 100 jaar. Het familiebedrijf heeft zich door zowel de economische crisis in de jaren 30 als het bombardement op Rotterdam in 1940 heengeslagen en bestond in mei 2022 maar liefst 100 jaar. In september ontving het bedrijf het Predicaat Hofleverancier.

Van Den Broek BV is de oprichter van Feetje. Het allereerste item dat Feetje op de markt bracht was de wafelpyjama. ‘Toen Feetje werd bedacht, en de wafelpyjama het licht zag, kon ik niet bedenken dat die vele jaren later overal op social media te zien zou zijn. Het maakt mij trots’, aldus Roeland Hendriks, oud-directeur van Van den Broek BV. Niet lang na de introductie van Feetje, lanceerde Van den Broek BV meisjeskledingmerk Jubel en jongensmerk Sturdy.

In september 2022, kort na het 100-jarig jubileum, ontving Van den Broek BV het Predicaat Hofleverancier, een predicaat dat de koning toekent aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio. Hendriks: ‘Het koninklijk hofleverancierschap is de kroon op ons eeuwfeest. Ik hoop dat Van den Broek en onze merken Feetje, Jubel en Sturdy nog vele jaren baby’s, kinderen en hun ouders blij en trots mogen maken.’

Aanbevolen artikelen
0