Sympatex Technologies toegetreden tot de SAC

Sympatex Technologies is toegetreden tot de Sustainable Apparel Coalition (SAC). Het bedrijf wil de zogeheten Higg Index, de duurzaamheidsmaatstaaf van de SAC gebruiken om een duurzame en verantwoordelijke omgeving te creëren door de hele productieketen. Sympatex is daarmee één van de ruim 150 merken die momenteel zijn aangesloten bij SAC. Daarnaast zijn er ook academische instellingen, overheids- en non-profit milieuorganisaties bij SAC betrokkenen.

SAC is gericht op het verbeteren van de duurzaamheid-keten in de kleding- en schoenenindustrie. Sympatex zal zowel data als andere bronnen afstaan aan SAC, ter ondersteuning van het Higgs-index, die de mate van het duurzaam milieu van het bedrijf peilt en advies geeft over efficiëntie en duurzaamheid.

“De bescherming van het milieu is een onderdeel van het zelf bewustzijn van Sympatex. We overwegen nu al de gevolgen van ons handelen ten aanzien van het milieu voordat we enige zakelijke beslissingen nemen. Dat maakt ons de ideale partner voor waardevolle en ecologische samenwerkingsverbanden”, aldus Michael Kamm, CEO Sympatex Technologies. “We zijn verheugd te mogen toetreden tot de SAC en we hebben er veel vertrouwen in”. Andere leden van de SAC zijn onder andere Adidas, C&A, Gap, H&M, Kohl’s, Levi’s, LL Bean, Macy’s, Nike, Puma, REI, Target, en VF Corporation .

www.apparelcoalition.org.

Aanbevolen artikelen
0