Stoffenwinkel Jan Sikkes failliet

Stoffenwinkel Jan Sikkes failliet

Stoffenwinkel Jan Sikkes met vestigingen in onder meer Apeldoorn, Zwolle en Haarlem, is onverwacht failliet verklaard. Maar wie nu een lap stof wil kopen om zelf mee te naaien, kan daarvoor niet meer bij Jan Sikkes terecht. De rechtbank Leeuwarden verklaarde het bedrijf eerder deze week failliet.

Het negentig jaar oude familiebedrijf werd in 1934 opgericht in Sneek door de gelijknamige voorvader van de huidige directeur. Via een overname en autonome groei wist het bedrijf geleidelijk uit te breiden naar tien vestigingen in onder meer Apeldoorn, Assen en Haarlem. In 2017 werd het laatste filiaal in Amersfoort geopend. Jan Sikkes had een trouwe klantenkring en ging er prat op ‘al bijna een eeuw garant te staan voor goede service, hoogwaardige kwaliteit en het grootste assortiment stoffen en accessoires’.

De onderneming lijkt flink last te hebben gehad van de coronamaatregelen. In 2021 nam de omzet met ongeveer vier ton af en kwam het resultaat uit op een verlies van 1,7 miljoen euro. Ook zouden de toegenomen kosten voor inkoop en lonen het bedrijf in de problemen hebben gebracht. Welke omstandigheden precies tot het faillissement hebben geleid, is nog niet duidelijk.  Er is interesse vanuit meerdere partijen om een doorstart te maken.

Aanbevolen artikelen
0