STARFREAK stopt

Vanwege het tegenvallend verkoopresultaat van de aankomende wintercollectie, heeft STARFREAK besloten geen nieuwe collectie te laten produceren. Dat meldt STARFREAK in een bericht aan Vakblad Kindermode. Het merk met een showroom op de Grote Markt in Haarlem sluit de deuren. In 2018 maakte STARFREAK nog een groei door van 37% in Nederland en 116% in België. STARFREAK was in meer dan 40 winkels verkrijgbaar en de collectie werd goed verkocht. In het eerste kwartaal van 2019 is er hard gewerkt om extra groei te realiseren. Helaas is dit niet gelukt. Integendeel: de verkoop via de Belgische agent viel voor het grootste deel weg en in Nederland zelf verloor STARFREAK een aantal verkooppunten.

Ondanks publicaties in tijdschriften, rondrijden van Anoek en Ron met de collectie langs (nieuwe) verkooppunten en het opsturen van brochures, kwamen er geen nieuwe verkooppunten bij. Verder liep een samenwerking met een agent in Amerika vast. Erg jammer, want STARFREAK had net het merkrecht voor de Amerikaanse markt verworven, meldt STARFREAK in het persbericht.

STARFREAK is sinds de oprichting in 2011 een gezond bedrijf geweest, opgebouwd uit een passie van Anoek en Ron zonder financiering van buitenaf. En zo wil STARFREAK het ook afsluiten. De beslissing om te stoppen was pijnlijk maar noodzakelijk. STARFREAK staat open voor een eventuele overname van het merk (Europees en Amerikaans merkenrecht), alle domeinnamen en een volledig geautomatiseerde professionele webshop voor zowel consumenten als retail. Anoek gaat verder in de Sales onder het bedrijf Starfreak Sales Factory en bij Ron kun je als vanouds terecht voor productfotografie (kinderkleding), webshops en ICT advies, zie hiervoor www.mediazone.nl.

Bij vragen kunt u contact met STARFREAK opnemen.

 

Aanbevolen artikelen
0