‘Shop the look’ bij Google

f00ca2522c7a931a0807378bd424bff7Google test een nieuwe tool die het zoeken naar en kopen van kleding en accessoires gemakkelijk maakt. De functie heet Shop The Look en stelt consumenten in staat om mode te ontdekken en te kopen via afbeeldingen op Google.com. Via de zoekfunctie ‘Shop The Look’ kunnen consumenten straks nog sneller en gemakkelijker hun favoriete product kopen.

Uit een onderzoek dat Google eerder uitvoerde blijkt negentig procent van de online shoppers nooit zeker te zijn van het product of merk dat ze willen kopen. De helft van deze negentig procent raadpleegt bij het online shoppen vaak blogs om nieuwe trends en ideeën te vinden. Voor deze mensen heeft Google Shop The Look bedacht.

Een consument zoekt bijvoorbeeld op ‘kids jasje met bloemen’ en krijgt direct een foto te zien van een populaire kindermodeblogger die haar dochter in een mooi gestylde outfit – inclusief jasje met florale print – op de foto heeft gezet. Wat het kind op de foto aanheeft wordt direct opgezocht en getoond door Google. Dit kan de precieze outfit zijn, maar het kan er ook veel op lijken. Vanuit de tool kunnen klanten verder klikken naar webshops waar de producten te koop zijn. Net als bij standaard shoppingadvertenties zullen moderetailers hiervoor moeten betalen op een cost-per-click-basis. Alle clicks worden gerapporteerd binnen de bestaande AdWords-campagnes.

Op dit moment wordt Shop The Look in de Verenigde Staten getest. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie beschikbaar wordt in Europa.

 

Aanbevolen artikelen
0