Retour Jeans en Alpina lanceren tienerfietsen

Alpina en Retour hebben de handen ineen geslagen voor een collectie kinderfietsen die gericht zijn op ‘fashionminded’ ouders en kinderen. De collectie van tienerfietsen bestaat uit het meisjesmodel Mood (matzwart met turquoise elementen en een zebraprint op de kettingkast) en het model Trial voor jongens (matblauw uitgevoerd met gele accenten). “Als je goed kijkt, zie je allemaal details zoals het geprinte zadel, de matching bel en het mandje met bamboe-plankje voorop met daarin gebrand de logo’s van Alpina en Retour” aldus de ontwerpers van de collectie.

Alleen voor liefhebbers
“Kinderfietsen als deze maken we echt voor de liefhebbers van fashion en voor kinderen die graag een one-of-a-kind fiets willen hebben”, vertelt Anne-Tjitske Mulder, marketingspecialist voor Alpina. Samen met het ontwerpteam van Alpina heeft zij het initiatief genomen om kinderkledingmerk Retour te benaderen voor een co-creatie. Ellen Swalen, grafisch vormgever en marketeer voor Retour Jeans: “Als kinderkledingmerk is een samenwerking rondom een fiets natuurlijk supergaaf. De producten die Alpina maakt, sluiten helemaal aan bij de belevingswereld van onze doelgroep. We hebben dan ook direct ‘ja’ gezegd.” Na anderhalf jaar van voorbereidingen rollen de Alpina x Retour-fietsen van de band. “Na alle brainstorms, ontwerpsessies en samplerondes, zijn we heel blij dat het gelukt is en trots op het eindresultaat”, aldus Mulder en Swalen.

Tienerfietsen
De Alpina x Retour-modellen zijn verkrijgbaar in 24 inch (prijs: €459) en 26 inch (prijs: €469). Beide modellen zijn uitgevoerd in aluminium, voorzien van drie versnellingen, handrem en terugtraprem. Ook zit er een goed slot op de fietsen. In de komende back-to-school-periode zijn er diverse acties rondom de Alpina x Retour-fietsen op social media, in kinderkledingzaken (online en offline) en met influencers. Er zijn in totaal 500 fietsen geproduceerd en op is op.

Aanbevolen artikelen
0