Retailer aan het woord: Aletta Ausma

Aletta Ausma

Aletta Ausma, Alles Kids, Leek:
“Ik ben altijd al actief met Facebook en allerlei acties voor mijn klanten, maar in deze tijden nog veel meer. Op die manier kan ik de winkel en mezelf laten zien en blijf ik een band opbouwen met mijn klanten. Hier in het dorp kennen mensen de winkel en willen ze me ook steunen. Zelfs diegenen die normaliter online kopen op de grote platforms komen nu naar de winkel. Dat vind ik erg bijzonder om te ervaren.”


Kop niet in het zand

“Het contact met de leveranciers is goed. Ik heb mijn winkel nu 24 jaar en ben altijd vrij standvastig geweest met merken. Daar bouw je dan ook een band mee op. In de eerste week na de sluiting van horeca en scholen ben ik direct gaan bellen. Je moet je kop niet in het zand steken. Met elkaar in contact blijven, van je laten horen en samen naar een oplossing kijken. En dat is gelukt. Dat geldt ook voor het netwerk van collega’s in de kindermode dat ik in de jaren heb opgebouwd. Je helpt elkaar, denkt aan elkaar en gunt elkaar wat. Zo hoort het wat mij betreft. Samen sterk.”

Creatieve oplossingen
“Wat we nu meemaken is uniek, maar ik moet zeggen dat ik er ook energie van krijg om creatieve oplossingen te bedenken. Om iets te doen wat een ander niet doet. Collega’s benaderen me wel eens omdat ze een actie die ik doe willen overnemen. Dat beschouw ik als een compliment. In deze tijden zie je dat diegene die het meest creatief zijn het zullen redden. Zware tijden heb ik als ondernemer al eerder gekend. Ik was net een eigen schoenenwinkel gestart de laatste keer dat er een flinke crisis was, had net enorm geïnvesteerd. Mensen zeiden al snel tegen me dat ik maar beter kon stoppen. Maar zo werkt het niet voor mij. Ik knok me er wel doorheen. Andersom maakte ik het ook mee. Na de invoering van de euro gingen mensen ineens enorm veel meer besteden, de omzetten in de winkel schoten omhoog. Ik ben positief ingesteld en vind het leuk wat ik doe. Ik blijf bezig, blijf in contact en laat zien dat ik er ben.”

Aanbevolen artikelen
0