Overname Tumble ’N Dry door JBS Textile Group A/S uit Denemarken

Overname Tumble ’N Dry door JBS Textile Group A/S uit Denemarken

JBS Textile Group A/S heeft onlangs aangekondigd dat het Tumble ’N Dry per 1 oktober gaat overnemen. Daarmee gaat het kinderkledingmerk een nieuwe fase in. Tumble ‘N Dry is gestart in 2007 en ontwerpt kleding voor kinderen in de leeftijd van nul tot veertien jaar. Met de JBS Textile Group A/S zal verder worden geïnvesteerd in wholesale in binnen- en buitenland en in vergroting van de afzetmarkt door uitbreiding van de online crossborder activiteiten. Ook zal er sterk ingezet worden op het verstevigen van de merkwaardes van Tumble ’N Dry, waaronder duurzaamheid.

Met de kracht van JBS Textile Group A/S op wholesale gebied zullen deze pijlers uitgerold worden binnen de bestaande markten waaronder Nederland, België en Spanje, waarmee wordt ingezet op meer zichtbaarheid bij de kinderkleding multibrand stores en warenhuizen. Internationale aspiraties zullen zich voornamelijk eerst op Duitsland richten.

Tumble ’N Dry besteedt ook veel aandacht aan het verduurzamen van de productieketen en de bedrijfsvoering. Daarbij is het streven het aandeel duurzamere materialen verder te vergroten voor zowel de collecties als de verpakkingen. Het GOTS gecertificeerde JBS Textile Group A/S biedt Tumble ‘N Dry de mogelijkheid om samen nog verder te verduurzamen.

 

JBS Textile Group A/S

Het voornaamste doel van JBS Textile Group A/S om Tumble ’N Dry over te nemen is om hun merkportfolio uit te breiden met een Europees georiënteerd kinderkledingmerk. Opgericht in 1939 groeide dit familiebedrijf uit tot een van de grootste producenten van ondergoed in Scandinavië. Inmiddels is de JBS Textile Group A/S eigenaar van meer dan zestien merken, waaronder CR7 van Cristiano Ronaldo, dat in eigen beheer geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd wordt.

Aanbevolen artikelen
0