Oprichter WeTransfer lanceert zakelijke marktplaats

a4bb6fe81b11938a12b51baf114c8386De oprichter van de bestandenuitwisseldienst WeTransfer heeft dinsdag 12 april een marktplaats geopend voor bedrijven, WeMarket. Kopers en leveranciers kunnen daarop handelen met zakenpartners over de hele wereld.

Het platform draaide sinds zomer vorig jaar op proef. Inmiddels handelen er meer dan dertig industrieën op WeMarket. Dat gaat om nieuwe collecties, overtollige voorraden en geretourneerde producten. Merken als Nike, Samsung, Castrol, Volkswagen en Dom Perignon maken volgens WeMarket gebruik van de nieuwe dienst.

Met het zakelijke handelsplatform speelt initiatiefnemer Bas Beerens van WeTransfer in op de verplaatsing van handel naar internet. WeMarket wijst op onderzoek uit 2015 dat het marktaandeel van online handel in 2020 inschat op 27 procent, met een geschatte waarde van 6.7 biljoen dollar.

WeMarket moet het simpeler maken voor bedrijven om met elkaar in contact te komen en grenzen te overschrijden. Het platform geeft een indicatie over de betrouwbaarheid, kredietwaardigheid en het betalingsgedrag van ingeschreven handelspartners. Bedrijven kunnen gratis handelen op WeMarket en het is de bedoeling dat er later betaalde diensten aan worden toegevoegd.

Aanbevolen artikelen
0