Op bezoek in Portugal: A. Ferreira & Filhos

Op bezoek in Portugal: A. Ferreira & Filhos

Voor Kindermode bezochten we negen kindermodespecialisten van groot tot klein in het noorden van Portugal, de meeste binnen 50km van de luchthaven van Porto, om ze het hemd van het lijf te vragen over hun onderneming, hun achtergrond, hun productie en hun duurzaamheidsprestaties. De ondernemingen die we de revue laten passeren zijn de private label-fabrikanten Polopiqué en Crispim Abreu, en de merkenfabrikanten Madicor (Pureté en private label), Hall & Cia (Laranjinha en SNUG), Inarbel (Dr. Kid en A&J), Longratex (Patachou), A. Ferreira & Filhos (Wedoble en Homania, maar ook private labels) en piupiuchick (piupiuchick). Voor allemaal geldt dat ze in hun vakgebied zeer succesvol zijn, maar nog niet altijd even bekend in Nederland. In deze aflevering: A.Ferreira & Filhos.

Márcia Pacheco, Brand Manager A. Ferreira & Filhos:

‘Wholegarment-technologie is ons unieke productkenmerk.’

Ferreira & Filhos, S.A. is opgericht in 1980 en gevestigd in Caldas de Vizela. “We zijn een familiebedrijf gespecialiseerd in gebreide stoffen en bovenkleding voor mannen, vrouwen en kinderen van prematuur tot 4 jaar, met behulp van garens van goede kwaliteit die lokaal of van de bekendste garenleveranciers in Europa worden betrokken”, vertelt Brand Manager Márcia Pacheco. Kindermode is daarbij slechts een onderdeel van de totale business: “We hebben onze eigen merken, Wedoble en Homania, en produceren ook voor derden in een 50/50 verhouding, waarbij onze productiecapaciteit en kwaliteit de identiteit van elke klant verzekeren. Met onze 85 werknemers hebben we een productiecapaciteit van ongeveer 350.000 artikelen per jaar. Onze volledige productie vindt plaats in Portugal en we exporteren naar 22 landen in en buiten Europa.”

Wedoble

De onderneming is vooral trots op het eigen merk Wedoble. “Dat staat bekend om zijn klassieke, verfijnde en moderne design. Wedoble is ontwikkeld met het oog op het comfort en het welzijn van baby’s in de eerste levensmaanden. Het belangrijkste kenmerk is de constante zorg voor het comfort van de baby en voor de kwaliteit van de kleding, gecombineerd met een eigentijdse en traditionele stijl. Wedoble weerspiegelt onze toewijding aan design, innovatie en kwaliteit en is een bewijs van onze ervaring en knowhow. We hebben dan ook niet voor niets een eigen ontwerpafdeling, met één team voor de creaties van private labels en een ander team voor Wedoble. We proberen daarbij vooral innovator te zijn en trouw aan ons basisbeginsel: collecties met een verbintenis tussen comfort en elegantie. Klassieke stijl en design zijn sleutelfactoren, met de nadruk op detaillering en kwalitatieve afwerking van elk kledingstuk.”

Wholegarment-technologie 

Als het gaat om de unieke productkenmerken benadrukt Pacheco de Wholegarment-technologie van Wedoble: “Gebreide stukken zonder naden en met weinig materiaalverspilling die baby’s comfort en welzijn bieden. Wholegarment-technologie levert  weinig restafval op en is daarmee een duurzaam productieproces. In combinatie met de 100% Portugese fabricage en onze jarenlange ervaring maakt dat Wedoble tot breigoed van hoge kwaliteit. Onze producten zijn uniek en functioneel, ontworpen en aangepast aan het dagelijkse leven van de baby. We willen hiermee een referentiebedrijf in de sector zijn, door ons vermogen tot innovatie, kwaliteit en nauwkeurigheid. We anticiperen op de behoeften van een steeds veeleisender wordende markt, waarmee we onze sterke positie nationaal en internationaal willen verstevigen.” 

Duurzaamheid

Wedoble streeft er bovendien naar om collecties te creëren met duurzamere materialen en processen in vergelijking met conventionele items, geeft Pacheco aan. “Duurzaamheid is altijd aanwezig in onze dagelijkse activiteiten en zorgt ervoor dat onze werknemers, het bedrijfsmodel en ons het milieubeleid gebaseerd zijn op ethische, billijke en economisch haalbare beslissingen. Wij zijn trots op onze 100% Portugese productie, en onze transparantie en betrouwbaarheid in de productieketen garandeert een milieuvriendelijk en sociaal verantwoord product. We zetten ons constant in bij het promoten van duurzame en sociaal bewuste textielactiviteiten en we beschikken over diverse certificeringen, zoals Standard 100 van OEKO-TEX, het Better Cotton Initiative (BCI) en de Global Organic Textile Standard (GOTS) en NP EN ISO 9001:2015 voor het kwaliteitsmanagementsysteem. Verder zijn we SEDEX-lid, waarbij we gecontroleerd worden op verantwoorde activiteiten in de toeleveringsketen. We maken bovendien deel uit Kids Moda Portugal en van Circular Economy Projects als het Sell1 Buy 1-programma – een circulaire oplossing waarmee klanten gebruikte modeartikelen kunnen inruilen voor krediet om te besteden aan partnermerken. Want ja, de vraag naar duurzame kleding neemt enorm toe en consumenten maken zich vaak zorgen over wie hun kleding heeft gemaakt, met welke materialen en in welke omstandigheden. Ze zijn zich meer bewust van duurzaamheid en wij produceren daarom duurzame kindermode.”

Aanbevolen artikelen
0