Noppies failliet door coronacrisis en Oekraïne-oorlog

Noppies failliet door coronacrisis en Oekraïne-oorlog

De bekende winkelketen van zwangerschaps- en kinderkledingmerk Noppies heeft tien winkels in Nederland en is failliet verklaard. Het moederbedrijf, Nine & Co, kampt met een miljoenenschuld, toegeschreven aan de gevolgen van de coronamaatregelen en de Oekraïne-oorlog. Zorgen over deze kwesties hebben geleid tot een afname van het consumentenvertrouwen en een verminderde vraag naar zwangerschaps- en babykleding.

Oprichter Norbert Mutsaerts, alias ‘Nop’, begon Noppies in 1991 als een groothandel in ‘maternity wear’. Het merk groeide uit tot een wereldwijd bekend merk met activiteiten in verschillende landen. Het moederbedrijf realiseerde in 2018 nog een omzet van 53 miljoen euro, maar de coronacrisis en andere economische factoren resulteerden in aanzienlijke verliezen: 3,4 miljoen euro in 2020 en 4,2 miljoen euro in 2021. Hierdoor werden deze zomer de Nederlandse Noppies-vestigingen gesloten. Task Retail, de bv verantwoordelijk voor de Nederlandse vestigingen, werd in september failliet verklaard.

Het moederbedrijf wijt het faillissement aan de economische gevolgen van de Oekraïne-oorlog, zoals een historisch laag consumentenvertrouwen en stijgende kosten voor loon, huur en energie. Terwijl het moederbedrijf probeert andere dochterondernemingen te redden, daalt het geboortecijfer in Nederland door uitgesteld moederschap als gevolg van economische onzekerheid.

Bron: faillissementsdossier.nl

Aanbevolen artikelen
0