Lief! Lifestyle vraagt uitstel van betaling aan

Fashionlabel Lief! Lifestyle heeft afgelopen maandag uitstel van betaling aangevraagd, dat bevestigde CEO John van den Herik aan vakblad Kindermode. De vijf winkels – in Bataviastad, Breda, Den Bosch, Roermond en Sliedrecht– blijven voorlopig geopend, net als de webshop.

Volgens Van den Herik is de oorzaak van de situatie te wijten aan het huidige retailklimaat in Nederland. “Daarnaast hadden we te hoge overheadkosten in verband met de geplande internationale expansie die helaas te lang op zich heeft laten wachten”, aldus Van den Herik. “We betreuren deze situatie uiteraard ten zeerste, maar we hebben al onze hoop gevestigd op een doorstart in de nabije toekomst.” Op korte termijn hoopt het bedrijf meer informatie naar buiten te kunnen brengen over de recente ontwikkelingen.

De ambities van Lief! lifestyle reikten verder dan eigen land en onze zuiderburen. Lief! lifestyle zinde bijvoorbeeld op expansie naar Duitsland en China. Twee jaar geleden tekende het label daarnaast een distributiedeal in China en diverse licentiecontracten voor Noord- en Zuid-Amerika.

 

1746_image_1_jog

Aanbevolen artikelen
0