Kledinggroothandel Teidem failliet

Kledinggroothandel Teidem uit Leiderdorp is dinsdag 5 april failliet verklaard. Dat blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Teidem is een belegging van investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners. Die partij heeft onlangs ook al zijn deelneming Unlimited Sports Group (USG) failliet zien gaan.

Over 2014 boekte Teidem een omzet van 48 miljoen euro en een nettowinst van 1,6 miljoen euro. Wel verwachtte het bedrijf dat de omzet over 2015 zou dalen. Het faillissement is een gevolg van de financieringsproblemen bij moedermaatschappij TE Holding B.V. en de houdstermaatschappij TE Holding Group. Beide zijn ook eigendom van Bencis. Zusterbedrijven van Teidem zijn TD Wear en Doncawear. Al deze bedrijven van Bencis zijn failliet verklaard.

De groep kwam in de problemen door de financiering die het in 2007 aanging bij ABN Amro, toen Bencis de aandelen kocht. In 2014 en 2015 zijn de convenanten met de bank gebroken. ABN Amro leverde uiteindelijk na een tijdelijke surseance van TE Holding vorig jaar toch nog herfinanciering tot 21 april 2016, nadat Bencis een garantie had afgegeven.

De accountant van E&Y waarschuwde al voor de continuïteit van Teidem in haar verklaring onder de jaarrekening 2014. Daaruit blijkt dat Teidem hoofdelijk aansprakelijk is voor de groepsschulden. De groep als geheel leed over 2014 een nettoverlies van 4,9 miljoen euro.

Aanbevolen artikelen
0