Fashion Business Conferentie in Utrecht

kids-runwayOp 15 november vindt in het Beatrixgebouw in Utrecht de Fashion Business Conferentie plaats. Het evenement is een initiatief van de stichting ‘Fashion Business Conferentie en wordt georganiseerd in samenwerking met onder andere Trade Mart Utrecht, World Fashion Centre, Kamer van Koophandel en Fashion Revolution. Ondernemers met een eigen label, agentschappen en winkels in de fashion-, lifestyle- en beautybranche laten zich tijdens de conferentie inspireren, informeren en energizen door verschillende sprekers. Zij besteden aandacht aan de vernieuwingen en diverse mogelijkheden die gepaard gaan met het huidige tijdperk. ‘Hoe kun je je merk of winkel nou echt blijven onderscheiden in de jungle van deze sector?’, is één van de centrale vragen. Tegelijkertijd brengen ze in een informele sfeer creatieve en ambitieuze ondernemers tot elkaar.

Samenwerkingen
De stichting is met diverse influencers dit project aangegaan om de sector aan te moedigen om nieuwe wegen te bewandelen. “In het buitenland zijn ze al zoveel verder op dit gebied” vertelt de stichting. “Wij hopen met deze dag onze ondernemers handvatten aan te reiken en te inspireren om met de opgedane kennis aan de slag te gaan. Door ze bijvoorbeeld te informeren over de mogelijkheden van een nieuw online retail platform, een ontmoetingsplek waar al gerenommeerde merken actief handelen met internationale distributeurs en retailers. Tevens krijgen de eerste 200 aanmeldingen een premium pakket voor zes maanden aangeboden. Ook ondernemers die hun sporen in deze sector hebben verdiend, spreken over hun ervaringen en leermomenten. Specialisten en innovators op het gebied van online marketing, storytelling, social media en crowdfunding laten zien hoe je je merk(en) of winkel exclusiever en relevanter maakt. En voor de retailers onder ons; hoe kan je als winkel zelf een merk worden?”

Op de beurs worden ook de ‘Exclusive Your Brand’-awards uitgereikt. Twee deelnemers aan het evenement maken kans om als merk op de catwalk van de eerstvolgende New York Fashion Week getoond te worden. Deze vindt plaats in februari.

 

Aanbevolen artikelen
0