Expo Riva Schuh & Gardabags komt tot positief einde

2.700 bezoekers uit 79 verschillende landen, 406 exposerende bedrijven en 3 beursdagen, dat zijn de cijfers van deze editie van Expo Riva Schuh & Gardabags die onlangs werd afgesloten. En ondanks de onzekerheid veroorzaakt door de huidige sociale en economische situatie, waren de resultaten uitstekend in termen van deelname, wat een gevoel van positiviteit en tevredenheid genereerde, als beloning voor de inspanningen van de organisatoren, de exposerende bedrijven en de kopers.

De beurs kon niet alleen kopers uit heel Europa aantrekken – met name uit Italië, Duitsland, Polen, Spanje, Frankrijk en Nederland – maar ook uit Rusland, Canada, de Verenigde Staten en Taiwan. Zij hebben de beperkingen van het internationale reisverkeer overwonnen om van Riva del Garda opnieuw het hart van hun onderneming te maken. Uit deze drie intensieve dagen kwam een gezond optimisme naar voren voor de toekomst van de schoenen- en lederwarenindustrie. Ditzelfde gevoel werd bevestigd door de gegevens van het door de beurs uitgevoerde marktonderzoek, dat een gedetailleerde analyse van de tendensen in de eerste helft van het jaar en prognoses voor de tweede helft van het jaar bevatte.

“In een tijd waarin de export nog steeds te lijden heeft onder de blokkades die door de pandemie zijn opgeworpen, betekent deelname aan deze beurs een opleving voor deze sectoren die als een van de eersten de crisis te boven komen en nieuwe klanten vinden die tijdelijk de plaats kunnen innemen van degenen die nog steeds niet kunnen reizen. Deze tendens werd ook bevestigd door de enquête, die een grotere exportstroom binnen de verschillende continenten voorziet, ten koste van de internationale uitwisseling met verder weg gelegen landen, in deze zogenaamde nabijheidsglobalisering”, aldus Erico Cietta – econoom en voorzitter van het wetenschappelijk comité.

Expo Riva Schuh & Gardabags vindt opnieuw plaats van 15 tot 18 januari 2022.

Aanbevolen artikelen
0