Eerste ‘Week van de Stenen Winkel’

Op 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Dit is een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument.

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vieren ’Small Business Saturday’ en België organiseert ‘Weekend van de Klant’. Volgens Marian Bekkers van Kooplust was het daarom ook tijd voor een vergelijkbaar Nederlands initiatief. Bekkers: “Na alle lockdowns en uitdagingen van de afgelopen jaren, ontstond begin dit jaar het idee iets bijzonders te doen om de kracht van lokale stenen winkels te vieren. Want achter die winkels schuilen stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid.”

Aanmelden

Winkels kunnen zich tot met 17 april gratis aanmelden voor deelname aan de week. Bij inschrijving krijgen de deelnemende ondernemers toegang tot een lesplatform met tips van 15 retail-experts zoals auteur Cor Molenaar en consumentenpsycholoog Patrick Wessels over hoe men van de ‘Week van de Stenen Winkel’ een succes kan maken op de winkelvloer. Ook is er voor iedere deelnemer een gratis promo-pakket beschikbaar om de ‘Week van de Stenen Winkel’ te promoten bij klanten.

Aanbevolen artikelen
0