Een op de vijf werknemers ziet geen probleem in shoppen onder werktijd

18 Procent van de kantoormedewerkers in Nederland vindt het prima om tijdens werktijd even naar de winkel te gaan, blijkt uit onderzoek van Stocard, de mobile wallet-app waarin consumenten hun klantenkaarten kunnen bewaren. Vooral de consument onder de 35 jaar vindt dit kunnen. Hiervan geeft bijna een kwart (24%) aan geen probleem te zien in shoppen onder werktijd.

De oudere generatie (55+) heeft hier duidelijk meer moeite mee. Slechts vijf procent vindt dit acceptabel. Hoewel een behoorlijk deel van de werkenden dus geen probleem ziet in winkelen onder werktijd, is het percentage dat daadwerkelijk naar de winkel gaat kleiner. Zo’n 10 procent van de kantoormedewerkers geeft aan wel eens de stad in te gaan, terwijl ze eigenlijk op kantoor moeten zitten. Ook hier speelt leeftijd een belangrijk rol. Van de 55-plussers gaf niemand aan wel eens te winkelen onder werktijd, terwijl dit percentage bij werknemers onder de 35 op zeventien procent ligt. Online shoppen wordt daarentegen wel vaker op kantoor gedaan: 21 procent van de respondenten geeft toe dit te doen.

Emile Muijsson, Sales Director Benelux bij Stocard, zegt: “Werk en privé lopen steeds meer in elkaar over en dat blijkt ook uit de onderzoekscijfers. Dit houdt in dat medewerkers vaker ’s avonds thuis nog even werken, maar ook dat er op werk privézaken worden geregeld. Het merendeel van de respondenten geeft wel aan dat zijn werkgever het niet acceptabel zou vinden als werknemers winkelen onder werktijd. Het is echter vooral belangrijk dat de balans tussen werk en privé niet zoek raakt. Als medewerkers ’s avonds nog hun mail beantwoorden, dan moet het aanschaffen van bijvoorbeeld nieuwe kleding onder werktijd ook geen probleem zijn.”

Aanbevolen artikelen
0