Brandkids maakt doorstart met Locals United

De failliet verklaarde kinderkledingwebshop Brandkids kan een doorstart maken. Locals United neemt de shop over, laat mede-oprichter van Brandkids Hans Lormans weten. “De activiteiten van de webshop worden volledig gecontinueerd en ook kan een groot deelvan het personeel zijn baan behouden.”

Investeringen stopgezet

Brandkids kreeg op 24 februari uitstel van betaling nadat SanomaVentures, die sinds vorig jaar een meerderheidsbelang had, in januari de investeringen in de retailer stopzette. Sanoma wilde geen nieuwe investeringen meer doen en ook zou het belang worden afgebouwd. Daardoor ontstond er een liquiditeitstekort waar op korte termijn geen passende oplossing voor was. Volgens de curator was een faillissement de enige oplossing.

Boos

Tijdens de onderhandelingen liet Lormans nog weten erg boos te zijn over de houding van SanomaVentures. Volgens de oprichter waren de gesprekken met een nieuwe investeerder al vergevorderd, maar lag SanomaVentures dwars omdat de partij uitgekocht wilde worden en de nieuwe investeerder daarbij afhaakte. Brandkids groeide vorig jaar met maar liefst 37 procent en in de eerste weken van het jaar met 14 procent. “Dat doet niemand in de branche ons na”, aldus Lormans.

Aanbevolen artikelen
0