Branche-erkenning INRetail voor Alfa-college

Het Alfa-college in Hoogeveen ontving tijdens de vierde editie van Modestad Hoogeveen op 28 april de eerste branche-erkenning van INRetail. INRetail geeft deze erkenning specifiek aan de opleidingen op het gebied van Fashion, die een aantoonbare sterke samenwerking hebben met ondernemers in de regio, aldus het persbericht.

Het Alfa-college in Hoogeveen biedt drie verschillende Fashion gerelateerde opleidingen aan. Onder de Business School vallen de opleidingen Verkoopspecialist, Ondernemer Retail en Manager Retail. Bij deze opleidingen wordt een specialisatie in Fashion aangeboden, waar vakken als modestyling en trends, stoffenkennis, assortimentskennis en visual merchandise onder vallen.

Ciska Snel, docent op het Alfa-college is trots op de erkenning van INRetail. “Goed opleiden is belangrijk. Onze studenten zijn de werknemers en ondernemers van de toekomst. Onze samenwerking met ondernemers in Hoogeveen en in de regio is verankerd in ons onderwijs. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Daar hebben we hard aan gewerkt”, aldus Snel.

“Digitale vaardigheid en het beheersen van gastvrijheid skills zijn belangrijke vaardigheden die toekomstige medewerkers in retail nodig hebben in hun baan. Het is belangrijk dat studenten tijdens de opleidingen deze nieuwe vaardigheden leren en actuele retailkennis ervaren”, legt Dorien Krassenberg van INRetail uit. In de nauwe samenwerking met fashionretailers in de regio wordt samen onderwijs aangeboden, passend bij de branche. Hierbij valt te denken aan gastlessen, bedrijfsbezoeken, stageplaatsen en diverse projecten en praktijkopdrachten, waarbij studenten leren in de praktijk.

Aanbevolen artikelen
0