Ardenberg Groep failliet

Op 13 juli 2015 zijn Ardenberg B.V. en haar vijf dochtervennootschappen Bitter B.V, Dica Footwear B.V., DR. ADAM’S FOOTWEAR B.V., Schoonen Schoenen B.V. en Van Dalen Footwear B.V. failliet verklaard. Onder de Ardenberg Groep vielen onder meer de schoenenwinkels van Bitter, DiCapolavori, DR ADAM’S, Jan Jansen en Van Dalen. In totaal gingen er in Nederland en België 49 winkels failliet. Maandag bleven alle winkels dicht en werden de 360 personeelsleden ingelicht.

Volgens Marc van Zanten, curator van de Ardenberg Groep, werd het faillissement vooral veroorzaakt door de crisis. Er waren teveel winkels actief in een krimpende markt. Bovendien konden de fysieke winkels vaak niet op tegen de concurrentie van online schoenenzaken.

Hoop op doorstart
Marc van Zanten, curator van de Ardenberg Groep, voert gesprekken over een gedeeltelijke doorstart van de activiteiten van de Ardenberg groep. Van Zanten verwacht hier binnen enkele dagen positief nieuws over te kunnen brengen. De curator geeft echter aan dat het vrijwel zeker is dat niet alle winkels meegaan in een doorstart.

 

Aanbevolen artikelen
0