Aaiko start met lijn voor meiden

aaikoDamesmodemerk Aaiko krijgt een zusje: het Nederlandse merk start met een lijn voor meiden onder de naam AI&KO. “De naam Aaiko staat in het Japans voor ‘geliefd’, terwijl het in het oud-Germaans voor ‘stoer’ staat. Deze contradictie past Aaiko in elk kledingstuk toe, zodat elk item in de collectie het unieke karakter behoudt”, zegt het merk. “Deze waarden zijn tevens het uitgangspunt geweest tijdens de ontwikkeling van Aaiko’s little sister: AI&KO.”

“De reizen en multiculturele opvattingen van founder Pauline Brakenhoff vormen het DNA en zijn een grote inspiratiebron voor beide lijnen. Met de komst van een meidencollectie spelen wij in op de vraag uit de markt. Veel van onze klanten hebben aangegeven dat zij het unieke karakter van Aaiko graag terugvertaald willen zien in een kindervariant. Dat is ons designteam gelukt.

Kleurthema’s

“AI&KO is voor meiden tussen de 10 en 16 jaar en wordt geleverd in de maten 140 tot en met 176. De collecties worden opgebouwd vanuit dezelfde kleurthema’s die voor de dameslijn zijn ontwikkeld. De collectie wordt in thema’s uitgeleverd zodat de meisjes eindeloos kunnen combineren. De eerste uitleveringen zullen plaatsvinden in juli 2017. Net zoals in onze dameslijn zullen wij ervoor zorgen dat commercialiteit en creativiteit op een unieke manier samenkomen”, aldus het merk. “Er is veel aandacht besteed aan comfortabele pasvormen, mooie materialen en met oog voor bijzondere details. De collectie bevat zowel goede basisstukken als uitgewerkte eye catchers. Het merk is stylish met een stoer randje draagbaar voor zowel meisje-meisjes als stoere meiden. AI&KO is hip en trendy en zal op haar eigen innovatieve wijze de fashiontrends vertalen.”

Collecties

AI&KO brengt twee collecties per jaar en wil dit wellicht in de toekomst uitbreiden naar vier. Prijzen liggen tussen € 29,95 en € 99,95 met uitschieters naar beneden voor tops en naar boven voor uitgewerkte items. AI&KO biedt ter ondersteuning van de collectie  POS materiaal aan. Het nieuwe meidenmerk wordt gelanceerd in Nederland en België en verwacht snel uit te breiden naar andere landen. In Nederland wordt het label vertegenwoordigd door Spot On Fashion, van Elton & Boukje IJpma.

Aanbevolen artikelen
0